Hvordan er luftkvaliteten inne hos deg? - 5 ting du bør vite om luftkvalitet.
Mange tror at vi har ren luft alle steder i Norge, men slik er det dessverre ikke. Her har du 5 ting å tenke på angående inneklimaet hos deg og din familie.

  1. Undersøkelser viser at 75% av partiklene i inneluften kommer fra kilder innendørs. Det hjelper altså ikke så mye om du har et ventilasjonsanlegg som fjerner forurensningen fra utsiden, når mesteparten kommer fra innsiden.
  2. Partiklene kommer fra matlaging, elektronikk, møbler, leker og fyring.
  3. Den største synderen ved dårlig inneklima er stearinlys.
  4. Mugg, bakterier og mikroornanismer vokser og gror innendørs. Bruk gjerne en avfukter for å holde det tørt og redusere veksten.
  5. Det er flest farlige stoffer på barnerommet. Leker, bamser, klær, fuktighet og husstøv er vanlige kilder til dårlig inneklima på barnerommet. Bruk gjerne en luftrenser for å beskytte lungene fra de farlige stoffene.


Det å ha god luftkvalitet uten forurensende partikler er viktig for helsen til deg og din familie. Små barn er ofte spesielt utsatte. Barn behøver ikke å vokse opp i sterile miljøer, deres immunforsvar har godt av å bryne seg på naturlige sykdommer og naturlige partikler. Det er de unaturlige partiklene man bør skåne barne fra. Dette er partikler som kommer fra møbler, maling, oppussing, elektronikk, stearinlys og kunstig fremstilte leker.

Ikke ta noen sjanser når det kommer til dine barns helse. Pass på å sørge for et godt inneklima. Det er de verdt!

Kilde: air-nordic.dk

Til forsiden Mer om dette emnet