Hvor finner man pollenkalender for 2019?
Det er mange som sliter med pollenallergi. Etter den svært varme sommeren i 2018 er det spådd store mengder pollen i 2019. De som er følsomme for pollen vet ofte hvilken type pollen de regerer mest på. Pollenet spres i forskjellige perioder av året og på forskjellige steder i landet. Dette er forskjellig fra år til år. Likevel kan man si noe om sansynligheten for når de forskjellige artene er værst. Vi har funnet en flott pollenkalender hos Norges Astma og Allergiforbund NAAF, som du kan se her. I tillegg til pollenkalenderen som gjør deg i stand til å planlegge fremover i tid, så er det også viktig å følge med på den lokale pollenvarslingen.

Link til pollenkalender hos NAAF

Link til pollenvarsel hos NAAF
Link til pollenvarsel hos yr.no

råd for enklere pollensesong
3 råd for enklere pollensesong
Her er noen enkle trinn du kan følge for å forbedre luften rundt deg:

1) Ta en vårrengjøring
Rengjør huset ditt regelmessig for å fjerne og redusere støvmidd og pollen. Hvis du bruker såpe og rengjøringsmidler bør du åpne vinduer og sørge for at hjemmet ditt er godt ventilert. Mange rengjøringsmidler an i seg selv være utfordrende for luftveiene. Du bør være spesielt varsom med sprayflaster og unngå bruk av aerosoler.

2) Fjern mugg
Sørg for at badet og kjøkkenet har god ventilasjon for å fjerne overflødig fuktighet og mugg. Ved å bruke en avfukter reduseres også sannsynligheten for muggsporer og støvmidd.

3) Rengjør luften
I tillegg til alle trinnene ovenfor bør du bruke av en luftrenser. Den vil gi en effektiv måte å redusere og fjerne luftbårne partikler, støv, pollen og forurensning på. Selv om du har et ventilasjonsanlegg med filter så bør du likevel ha en luftrenser inne. Den renser luften der du er.

Å velge en luftrensere kan virkelig forbedre livskvaliteten din. Her kan du se en enkel guide for å finne riktig luftrenser til ditt behov. Det er viktig å tilpasse luftrenseren til ditt areal og dine problemer. Jo oftere luften fra et rom går gjennom luftrenser hver time, desto renere blir luften.

Om du synes det er på tide med et enklere liv og renere luft, så ser du et utvalg av våre luftrensere her.

Til forsiden Mer om dette emnet