Hva er den beste luftrenser for soverom?
Skal du bare ha en luftrenser, så bør den stå på soverommet. Hvilken luftrenser passer best for soverom?
Vi mener Winix Zero N er en av de beste luftrensere du kan ha på soverommet. Les denne artikkelen, og vi forklarer deg hvorfor.

Hvorfor bruke luftrenser på soverom?
Det er mange grunner til å bruke luftrenser, men hvorfor bør man bruke den på soverommet? Du bruker ca 8 timer hver natt i sengen. Selv om du sover, så puster kroppen din, og du puster inn mange partikler som kan være skadelige over tid. 1/3 av livet ditt tilbringes på soverommet. Mange sover med åpent vindu, og da kan det komme mye forurensning inn fra utsiden. Dette kan være trafikkforurensning, veistøv, pollen, eksos og kjemiske forbindelser (VOC).  Mye kommer også innenfra, som støv fra tekstiler, kjemiske forbindelser fra maling, møbler og byggevarer. Alt dette blir en cocktail som det er vanskelig å vite konsekvensene av, men som det heldigvis er enkelt å gjøre noe med. Bruk en luftrenser.

Luftrenser for barnerom og soverom. Winix Zero N

Hva skal man se etter ved valg av luftrenser for soverom?
Det finnes mange gode luftrensere på markedet idag, og det viktigste er å bruke noe. Vi gir deg her noen ting du kan tenke på når du skal velge luftrenser:

  • Nattmodus. Om natten vi du ha det stille, og du vil ikke ha sjenerende lys. Du må ha en luftrenser med nattmodus. På Winix Zero N aktiveres denne nattmodusen automatisk når du slår av lyset i rommet. Når luftrenserens lyssensor merker at det er mørkt så slår den viften ned på stillemodus og den slår av lysene. Når du slår på lyset i rommet neste morgen så vil luftrenseren automatisk gå tilbake til normal drift.
  • Lett å bruke. Du vil ikke bale med programmeringer og innstillinger for et apparat som bare har en oppgave: å holde luften renest mulig, med lavest mulig lyd og strømforbruk. La automatikken styre, og du behøver ikke tenke mer på dette.
  • Diskret og pen å se på. Velg en som passer din stil og ditt rom. På Winix Zero N kan du skifte farge på forfilteret, og tilpasse den til din stil. Air&Me Lendou kan tilpasses på enda flere måter.
  • Anbefalt av allergiforbund. Det finnes flere forskjellige allergiforbund som tester og anbefaler luftrensere. De vanligste er ECARFUK Allergy og Astma Allergy Nordic. Hvilken av disse som benyttes betyr ikke så mye, men skal du ha en skikkelig luftrenser kan det være en ekstra sikkerhet om den er anbefalt av en av disse.
  • Pris. Vi anbefaler gjerne dyre produkter, og som regel er de best. Likevel skal man ikke skyte spurv med kanoner. Et soverom er som regel lite i forhold til en hel leilighet. Derfor er det som regel ikke nødvendig å kjøpe den største luftrenseren om man "bare" skal ha den på soverommet. Winix Zero N er god nok for et soverom, og prisen er gunstig.
  • Tilgang på filter. Du skal bytte luftfilter på din luftrenser, og du må være sikker på at det er mulig å få tak i filter senere. Ellers blir din luftrenser plutselig verdiløs. Her kan du se hvilke filter vi tilbyr, og hva de koster.

Kjøp Winix Zero N - luftrenser for soverom her.