Ord og uttrykk, Test og omtale

Bedre Inneklima samarbeid NAAF

Bedre Inneklima AS samarbeider med Norges Astma og Allergiforbund

Astma- og Allergiforbundet starter i 2018 en ny merkeordning for produkter som er anbefalt for allergikere. Merket kalles “Astma Allergy Nordic – selected with care“. Nedenfor kan du se hvordan det nye symbolet ser ut.

Denne nye merkeordningen er et samarbeid mellom de ulike allergiforbundene i Norge, Sverige og Danmark. Det er ulike produkter som skal testes, og dette blir fordelt mellom de forskjellige landene. Blir et produkt anbefalt i ett land, så gjelder merkingen automatisk i alle land. Apparater som luftrenser, luftfukter og avfukter skal testes og vurderes i Sverige. Den norske avdelingen skal ta seg av byggevarer som maling og isolasjonsmateriale. I Danmark tar de seg av kremer og shampoo. Dette gjør at de enkelte andene kan bygge kompetanse på hvert sitt felt.

Bedre Inneklima AS er med på ordningen

Bedre Inneklima AS i Sandefjord jobber med inneklima, allergi, mugg, råte, pollen og fuktproblemer hver eneste dag. For Bedre Inneklima AS var det naturlig å bli med på ordningen fra første dag. Jarle Karlsrud hos Bedre Inneklima AS har et godt samarbeid med NAAF, og ser frem til å promotere ordningen.

Er anbefalt best?

Flere har lurt på hva som er kriteriene for å bli anbefalt av forbundet. Kriteriene er forskjellige fra produktkategori til produktkategori. De kriteriene som er valgt er satt ut fra en måte å se verden på, og enkelte kan hevde at dette er feil kriterier. Skal man gå grundig til verks bør man sette seg inn i kriteriene før man baserer sitt valg på merkeordningen. Merkeordningen favoriserer ofte gamle kjente teknologier, mens moderne løsninger ikke blir vurdert. Dette gjøres etter “føre var-prinsippet” og kan være frustrerende for dem som ønsker den siste tilgjengelige teknologien. Andre kritikker mot ordningen er at det er dyrt å bli vurdert, slik at dette favoriserer de store og etablerte merkene som har råd til å bli vurdert. Et oppstartsselskap vil kunne slite med å forsvare de økonomiske konsekvensene.

Alt i alt gir merkeordningen en indikasjon på at man har å gjøre med et godt produkt, som tilfredsstiller gode konservative og vel ansette minimumskrav.

Fokus på ren og trygg luft

Bedre Inneklima AS er positive til den nye merkeordningen og ser frem til å arbeide med den. Arbeidet gjør at det blir satt mer fokus på inneklima og de konsekvensene dårlig inneklima har på helsen. Hos Bedre Inneklima AS jobber de med dette hver eneste dag, og lever av å gjøre livet bedre for andre.

Vi håper den nye ordningen kan sette inneklima og behovet for ren luft på agendaen.” Jarle Karlsrud / Bedre Inneklima AS

 

Flere merkeordninger for allergikere. NAAF har ett av dem.

Flere merkeordninger for allergikere

Det finnes flere gode merkeordninger for deg med astma eller allergi. Her er noen av de mest seriøse og mest brukte:

author-avatar

Om Jarle

Jarle Karlsrud, inneklimanerd og iverksetter med et sterkt ønske om å hjelpe folk til et bedre liv. Visjon: Se for deg en verden der alle har ren og trygg luft. Jarle har et brennende engasjement for å hjelpe mennesker til et bedre liv. Dette gjør han ved å dele av sin kunnskap. Han skriver bloggartikler, han lager filmer på Youtube, har uttaler seg til media. Alt for å oppnå sin visjon om å bringe ren og trygg luft til alle.

Kommentarer fra lesere:

 1. Chandra Kalla sier:

  Hi
  Jeg har Astma/COLS/Allergi av pollen osv.
  Jeg sliter med å finne inneklima løsning som feks..filter/netting som kan installeres i vindu.
  Jeg kjøpte slik netting fra NAAF for 2 år siden, men det stopped luft totalt, dvs det fungerte ikke.
  Jeg har luft filter Cleverio, med HEPA filter.
  Snar blir pollen sesong, men jeg er redd for å åpne vinduer.
  I Norge, det er aldri så varmt, at det er behov for A/C, men jeg har skaffet et portable A/C som kan kjølened stuen på de varmeste dager. Men det er ikke fullt løsning. Jeg må ha et AC i soverom også.?
  Jeg tenker hva man kan gjøre ?
  Hvis det var et pollen filter “sheet/netting” som virket, vil vært best…eller et filter/ststisk/el..som garanterer PM 2.5 < 30 innenklima…el ?

  1. Daniel sier:

   Hei Chandra,

   Dessverre har vi ikke noe slags netting for vinduer eller portabel AC i vårt sortiment.
   Men vi tilbyr et bredt utvalg av svært effektive luftrensere for allergikere:Luftrensere
   Vi har også romventilator som skifter ut luften i rommene effektivt. Disse er utstyrt med pollenfilter, slik at du kan nyte frisk luft uten å bekymre deg for pollen og andre urenheter:Arida Venti 160 WiFi

   Med vennlig hilsen,
   Daniel
   Bedre Inneklima AS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *