Avfukter for alle formål

Avfukter stoppet, ingen lys

Min avfukter har stoppet, men ingen varsellamper lyser. Hva er galt?

De aller fleste luftavfuktere har en hygrostat. Denne gjør at avfukteren slår seg av og på i forhold til ønsket luftfuktighet. Dette er på samme måte som en varmeovn slår seg av og på i forhold til ønsket temperatur. For de fleste avfuktere vil viften fortsette å gå, selv om tørkeprosessen er avsluttet. Du vil derfor ikke merke om maskinen tørker eller ikke. (Det har du streng tatt heller ikke noe behov for). Når maskinen slutter å tørke blir naturligvis strømforbruket redusert, men viften trekker fortsatt strøm.

Meaco mener at det er unødvendig å bruke strøm på å drive viften når det er tørt nok i luften. Derfor stopper viften også på mange av Meacos modeller. Dette er for å spare deg for strømutgifter og for å spare viften for driftstimer slik at du får en lengre levetid på maskinen.

En gang i blant vil avfukteren starte opp igjen for å sirkulere litt luft og for å føle på fuktigheten i luften. Dersom luften er blitt fuktig så vil avfukteren begynne å tørke. Hvis luften fortsatt er tørr vil avfukteren på nytt gå til hvile og slå av viften.

Om din avfukter har stoppet, og tilsynelatende ikke virker så betyr ikke dette nødvendigvis at det er noe galt. Det betyr bare at luften er tørr nok, og at maskinen står i beredskap til å tørke når fuktigheten igjen stiger.