Stall og hest

Avfukter stall hos hest1.no

Avfukter i stall

Hester fortjener et godt inneklima, uten mugg og midd. 

Det genereres mye fuktighet i en stall. Både hester og utstyr vaskes, i tillegg frigjør hestene selv mye fukt fra pust og svette. Temperaturforskjeller gir kondens, sommer som vinter. For mye fukt i stallen gir grobunn for mugg, både i foret og i bygningen. Holder du fuktigheten under kontroll vil du få et mer positivt hestehold.

Sorpsjonsbasert rotoravfukter monteres fast i stallen, med luftslange ut til friluft. Avfukteren fungerer slik at luften suges inn, fuktigheten trekkes ut, og blåses ut av stallen. Den tørre delen av luften blåses tilbake til rommet. Avfukteren krever godt renhold og noe vedlikehold for å fungere optimalt. Holder du det rent og ryddig i stallen, og bytter luftfilter ved jevne mellomrom så er du godt på vei.

Nedenfor kan du se to filmer som viser hvordan en slik avfukter kan monteres. Det er det samme installasjonen, vist i en effektiv kortfilm og i en lengre og mer detaljert film.

 Du kan også lese mer om avfukter i stall her.

Kort film om avfukter i stall for hest

Detaljert film om avfukter for stall

author-avatar

Om Jarle

Jarle Karlsrud, inneklimanerd og iverksetter med et sterkt ønske om å hjelpe folk til et bedre liv. Visjon: Se for deg en verden der alle har ren og trygg luft. Jarle har et brennende engasjement for å hjelpe mennesker til et bedre liv. Dette gjør han ved å dele av sin kunnskap. Han skriver bloggartikler, han lager filmer på Youtube, har uttaler seg til media. Alt for å oppnå sin visjon om å bringe ren og trygg luft til alle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *