Hvordan velge riktig

Avfukter innetemperatur

Hvilken avfukter er best for innetemperatur?

Det viktigste du skal tenke på når du skal velge avfukter er hvilken temperatur du normalt har. Skal du bruke avfukteren et sted der du har normal innetemperatur (15 grader til 25 grader) så bør du bruke en avfukter med kompressor. Her er det mange typer å velge mellom, og vi vil her gi deg en oversikt.

Skal du bruke avfukteren et sted der det ofte er kaldere enn 15 grader, så bør du bruke en annen type avfukter som er egnet for kjellertemperatur.

Hva skal du tenke på når du skal velge avfukter?

Lyd

Tenk på hvor luftavfukteren skal stå. Tenk også på om du kan bli plaget av lyden en avfukter lager. En kompressorbasert avfukter lager lyd som er tilsvarende det et kjøleskap lager. Den bråker ikke, men du vil kunne høre den. En stor avfukter vil lage mer lyd enn en liten avfukter. Altså, en 20-liters avfukter bråker mer enn en 10-liters avfukter. Meaco 10L-ABC er vår favoritt hvis lav lyd er viktig.

Strømforbruk

Strømprisen har gått kraftig opp i det siste, og det er lite som tyder på at det blir vesentlig billigere igjen. Velg derfor en avfukter som bruker minst mulig strøm. Det er bra både for lommeboka di og for klimaet. Sjekk tekniske data og strømforbruk! Husk likevel på at en stor avfukter i 20-litersklassen selvfølgelig må bruke mer strøm enn en liten avfukter i 10-litersklassen (Sammenligning: En stor bil bruker mer bensin / strøm enn en liten bil). Husk også på å sjekke strømforbruket under de forhold der du skal bruke den. Det hjelper lite om avfukteren bruker lite strøm ved 30 grader, om du skal bruke den ved 20 grader. Om temperaturen ikke er oppgitt der strømforbruket er oppgitt så kan det tyde på at produsenten ikke vil vise hvor mye strøm avfukteren virkelig bruker…

Vår erfaring er at luftavfukterne i serien Arete® One fra Meaco har veldig lavt strømforbruk i de temperaturer det er normalt i bruke en avfukter.

Luftrensing (luftfilter)

Avfukter med flott design, lavt strømforbruk og HEPA-filter

Meaco Arete: Avfukter med flott design, lavt strømforbruk og HEPA-filter

En avfukter sirkulerer mye luft, for å tørke luften. Når den gjør dette, så kan den like gjerne rense luften også. Derfor har mange avfuktere et HEPA-filter. Et HEPA-filter på luftavfukteren vil gjøre den til en kombinert avfukter og luftrenser. Vi vil absolutt anbefale å kjøpe en avfukter med HEPA-filter. Vår anbefaling er å se på Meaco Platinum eller Meaco Arete® One. De har gode HEPA-filtre som er lett å få tak i senere.

  • HEPA-filter renser luften og beskytter din familie mot forurensninger
  • HEPA-filter renser luften før den går inn i avfukteren. Det gir lengre levetid for avfukteren
  • Om du vil bruke avfukteren uten HEPA-filter (for å spare penger) så er det fullt mulig

Design

Avfukteren skal gjøre en viktig jobb, men det gjør jo ikke noe om den ser pen ut også. I “gamle dager” var gjerne en avfukter en stålkasse med industrielt design. Nå har de fått et design som gjør at du kan ha den fremme uten å skjemmes. Selv synes vi Meaco Arete® One har det stilmessig beste designet, men smaken er som baken. Velg det som passer for deg!

Meaco 10L ABCMeaco Arete® One 10LMeaco Arete® One 12LMeaco Arete® One 20LMeaco Arete® One 25Lair&me Rohan
Maks tørkekapasitet10 liter10 liter12 liter20 liter25 liter50 liter
Maks areal80 m250 m260 m2200 m2200 m2250 m2
Lydnivå35 – 40 dB35 – 38 dB (A)35 – 38 dB (A)38 – 40 dB40 – 42 dB52 dB
DisplayDigitaltDigitaltDigitaltDigitaltDigitaltDigitalt
LuftspjeldNeiNeiNeiNeiNeiJa
Størrelse (HxBxD) mm.Normal –
300 x 250 x 463
Normal - 472 x 319 x 237Normal - 472 x 319 x 237Stor -
562 x 376 x 232
Stor -
562 x 376 x 232
Stor - 620 x 375 x 260
Veggfeste tilgjengeligNeiJaJaNeiNeiNei
IoniseringNeiNeiNeiNeiNeiNei
LuftfilterStandardStandard + HEPA (stort) +
Kullfilter (ekstra)
Standard + HEPA (stort) +
Kullfilter (ekstra)
Standard + HEPA (stort) +
Kullfilter (ekstra)
Standard + HEPA (stort) +
Kullfilter (ekstra)
Standard
LuftrensingIngenSvært godSvært godSvært godSvært godIngen
Volum vanntank2,6 liter2,5 liter2,5 liter4,8 liter4,8 liter7 liter
SlangeJa, som tilleggJa, som tilleggJa, som tilleggJa, som tilleggJa, som tilleggJa, inkludert
Vekt10,5 kg10,7 kg10,9 kg15 kg16 kg18,6 kg
HygrostatJaJaJaJaJaJa
DesignStrømbesparende avfukter Meaco Arete® One 10L HEPAStrømbesparende avfukter Meaco Arete® One 12L HEPAMeaco Arete One 20L Which Quiet MarkMeaco Arete One 20L Which Quiet Markair&me Rohan kraftig luftavfukter med WiFi og app
Les merTil produktet >Til produktet >Til produktet >Til produktet >Til produktet >Til produktet >

Luftavfukter om sommeren?

Mange bruker avfukter kun om høsten, når det regner og er vått ute. Les her om hvorfor du også bør bruke avfukter om sommeren.

author-avatar

Om Jarle

Jarle Karlsrud, inneklimanerd og iverksetter med et sterkt ønske om å hjelpe folk til et bedre liv. Visjon: Se for deg en verden der alle har ren og trygg luft. Jarle har et brennende engasjement for å hjelpe mennesker til et bedre liv. Dette gjør han ved å dele av sin kunnskap. Han skriver bloggartikler, han lager filmer på Youtube, har uttaler seg til media. Alt for å oppnå sin visjon om å bringe ren og trygg luft til alle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *