Avfukter for alle formål

Avfukter for krypkjeller og loft

Avfukter for krypkjeller og loft

Med krypkjeller mener vi det ikke innredede rommet under huset ditt. Krypkjelleren kan være innenfor en ringmur eller de store steinene huset ditt står på. Den er ofte vanskelig tilgjengelig, og du tenker ikke så mye over hvordan det er der nede. I krypkjelleren har du ofte mye fukt, og dette kan over tid gi mugg, råte og skade på huset ditt. Her kan du også ha radongass som kan stige oppover i huset og gi problemer i boligdelen av huset. I en krypkjeller er det viktig å ha kontroll på fuktigheten. Dette kan du få ved å sette inn en avfukter.

Siden krypkjelleren er vanskelig tilgjengelig kan du ikke gå ned hit hver dag og tømme en vannbeholder. Ofte har du heller ikke sluk her slik at du kan bli kvitt vannet via en slange. Det kan også være fare for frost i krypkjelleren, og vannet vil da kunne fryse. I krypkjeller anbefaler vi derfor en fastmontert sorpsjonsbasert luftavfukter. Arida Pro er et godt valg for en krypkjeller. En Arida Pro avfukter trekker inn luft fra kjelleren, og tørker luften. Den tørre luften blåses tilbake til kjelleren, mens fuktigheten blåses ut av bygget som fuktig luft. Det er altså ikke noe flytende vann som skal tømmes eller som kan fryse om vinteren. En annen fordel med denne type avfukter er at noe luft blåses ut av bygningen. Da får du et lite undertrykk i kjelleren. Dette gjør at radongassen ikke så lett kommer opp til boligarealet i etasjen over.

Denne type avfukter kan også brukes i andre kalde rom som loft, garasje, lagerlokaler, båter og lignende. Ta kontakt med oss om du lurer på noe, eller om du trenger hjelp til montering.

En Arida Pro kan også plasseres utenfor det rommet som skal tørkes. Det kan være praktisk om du vil ha kontroll på maskinen uten å måtte krype inn i krypkjelleren. Da kopler du til slanger som som kan suge og blåse luft der du vil hente eller returnere luften.

Finn riktig modell avfukter for krypkjeller

Her kan du lese mer om teknologien bak industrielle sorpsjonsavfuktere.

Velg Arida S12 om du vil tørke et lite kjellerrom.
Velg Arida S25 eller Arida S35 om du vil tørke en hel kjeller, eller har store problemer.

Filmer om avfukter for krypkjeller

Se filmer nedenfor som forklarer litt om denne typen avfukter for krypkjeller og loft.

5 minutter om kjeller i bygård

Litt om hvorfor du får kondens i kjelleren

Kort presentasjon av Arida S25 og S35 i kjeller

Avfukter i krypkjeller

Flere filmer om avfukter i krypkjeller

Vil du se flere slike filmer, så finner du en liste her.

Nedenfor ser du et bilde av en typisk avfukter for krypkjeller. Dette er en Arida Pro S25.

Arida Pro S25 avfukter for kjeller, krypkjeller, garasje og lignende

author-avatar

Om Jarle

Jarle Karlsrud, inneklimanerd og iverksetter med et sterkt ønske om å hjelpe folk til et bedre liv. Visjon: Se for deg en verden der alle har ren og trygg luft. Jarle har et brennende engasjement for å hjelpe mennesker til et bedre liv. Dette gjør han ved å dele av sin kunnskap. Han skriver bloggartikler, han lager filmer på Youtube, har uttaler seg til media. Alt for å oppnå sin visjon om å bringe ren og trygg luft til alle.

Kommentarer fra lesere:

 1. Jon Opsahl Sletto sier:

  Hei

  Kan dere gi meg tilbud på løsning for en krypkjeller på omlag 150 kvm? I hovedsak er høyde mellom gulv og jorddekke omlag 80 cm.

  1. Avatar photo Henrik sier:

   Hei Jon,

   Takk for henvendelsen din.

   Til dette formålet anbefaler vi deg å ta en titt på våre fastmonterte sorpsjonsavfuktere: https://bedre-inneklima.no/kategori/luftavfukter/sorpsjon/.
   Arida Pro S25 Light er en godt egnet modell til dette formålet. Les gjerne mer om denne modellen her: https://bedre-inneklima.no/produkt/arida-pro-s25-light/.

   Med vennlig hilsen,
   Henrik
   Bedre Inneklima AS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *