Hvordan velge riktig, Velge Avfukter

Arida S9L vs Arida S7L Deluxe

Hvordan velge riktig luftrenser

Hvilken avfukter er best? Arida S9L eller Arida S7L?

Hva er forskjellen på Arida S9L og Arida S7L Deluxe?

Arida S9L og Arida S7L deLuxe er to ganske like luftavfuktere, men det er en del ting som skiller dem. Noe er bedre på den ene, mens andre ting er bedre på den andre. Hva er viktig for deg?

Både S9L og S7L  har tørkerotor

Begge har tørkerotor og er godt egnet i alle temperaturer fra 0 til 30 grader.

S9L fjerner mest fuktighet

S9L kan fjerne 9 liter vann pr døgn, mens S7L kan fjerne 7 liter vann pr døgn. Arida S9L fjerner derfor mest fukt. NB: Hvis du bruker HEPA-filter på S9L blir tørkekapasiteten redusert, slik at disse to i praksis får samme tørkekapasitet.

Begge har ionisering

Både S9L og S7L har ionisering av luften, som bidrar til å redusere vond lukt. Les mer om ionisering her.

S9L har bedre luftfilter

S7L DeLuxe har et standard luftfilter. S9L har både HEPA-filter og kullfilter i tillegg. Dette er med på å fjerne partikler og lukt. S9L er en hybrid luftavfukter og luftrenser.

S7L DeLuxe tar mindre plass

Arida S7L DeLuxe er mindre enn S9L.  I praksis fjerner de omtrent like mye fuktighet, og har du det trangt (eller liker kompakt design) så bør du velge S7L DeLuxe.

S7L DeLuxe er penest

Vel, dette kommer an på øyet som ser, men de fleste som ser begge to synes at S7L DeLuxe er den peneste. Den har en høyere finish, og er satt sammen bedre. Det gir en god følelse når du tar i den, mens S9L kan gi et litt “billig” inntrykk. Begge er kvalitetsmessig gode nok, men S7L DeLuxe gir en høyere kvalitetsfølelse.

S7L DeLuxe er mest moderne

Her er det ingen tvil. S7L DeLuxe har muligheten til å kople seg opp mot din telefon. Bruker du appen så kan du styre avfukteren fra telefonen. Dette er moderne funksjoner som virkelig skiller disse to modellene.

Begge har spjeld, men …

Hos S9L må du justere spjeldet manuelt, mens på S7L DeLuxe kan dette spjeldet rotere frem og tilbake for å spre luften bedre. Dette er nyttig for å få en effektiv klestørk.

S7L DeLuxe er lettest å flytte

S7L DeLuxe har bærehåndtak og er lettere å flytte rundt i boligen. Kanskje vil du tørke klær den ene dagen og tørke kjelleren den neste. Arida S7L DeLuxe er liten og lett, og har et bærehåndtak som gjør at den er lett å flytte på.

Hvilken avfukter er best i test?

Hvilken avfukter som er best i test er noen ganger litt tilfeldig. Når magasinene skal teste så velger de ut et lite utvalg avfuktere, og ikke alle som er tilgjengelig. Det betyr at de som vinner testen er best av de som ble testet. Vi har ikke funnet noen som har testet disse to modellene mot hverandre. Det vi har funnet er en test der Arida S9L er med og en annen test der Arida S7L er med. Du kan lese testene og gjøre opp din mening. Uansett er vår konklusjon at begge disse modellene er gode avfuktere.

author-avatar

Om Jarle

Jarle Karlsrud, inneklimanerd og iverksetter med et sterkt ønske om å hjelpe folk til et bedre liv. Visjon: Se for deg en verden der alle har ren og trygg luft. Jarle har et brennende engasjement for å hjelpe mennesker til et bedre liv. Dette gjør han ved å dele av sin kunnskap. Han skriver bloggartikler, han lager filmer på Youtube, har uttaler seg til media. Alt for å oppnå sin visjon om å bringe ren og trygg luft til alle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *